Tein muffiinit porkkanakakun reseptillä, jonka olen alunperin ottanut jostain amerikkalaiselta sivustolta ja taas muunnellut omaan makuun ja keittiöön sopivaksi. Resepti alla viimeisenä.
Kuorrutin muffiinit kermalla, jonka maustoin valkosuklaalla ja toisen puolen valion appelsiinituorejuustolla (jota myös vähän värjäsin) ja toisen puolen mangotuorejuustolla. En ole itse tuon perinteisen tuorejuustokuorrutteen fani, joten tämä ihan kiva ja raikas vaihtoehto.. Noidanhattu marsipaania.
Porkkanamuffiinit (Porkkanakakku)
115g pähkinärouhetta
n.400g porkkanoita kuorittuna, mutta kanttien kanssa punnittuna
reilu dl omenahilloa (vaihtoehtoisesti n. purkki omenakanelimarmeladia jota suosittelevat noihin joulutorttuihin)
280g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
(jos käytit tavallista omenahilloa, niin 1,5tl kanelia)
4 munaa
300g sokeria
220g voita
1. Paahda pähkinärouhetta pannulla, kunnes tuoksuvat ja ovat hieman ruskistuneet
2. Kuori ja raasta porkkana hienoksi
3. Vaahdota munia n. 1min
4. Lisää munien joukkoon sokeri ja jatka vaahdotamista kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa
5. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen sulatetun rasvan kanssa, mutta varo turhaa vatkaamista enää tässä vaiheessa.
6. Sekoita nuolijalla joukkoon pähkinärouhe, porkkanaraaste ja omenahillo
Ohjeesta tulee 24 muffinssia tai 12 muffinssia ja yksi suht. tavallisenkokoisen ympyrävuuan kokoinen matala porkkanakakku.
Paista uunista riippuen muffinsseja 200asteessa tai hieman alle ja kakku 175asteessa kunnes ovat kypsiä (muffinssit n.15-20min).
Lähetetty Windows Phonesta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti