Tietoja minusta

Olen kahden lapsen äiti, jonka kiinnostuksen kohteet liikkuvat tällä hetkellä kotoisissa asioissa. Erityisesti minua kiinnostaa leivonta ja käsityöt, mutta talon rakennusprojektimme on herättänyt kiinnostukseni myös puutarhaa ja nikkarointia kohtaan. Leivonnassa olen monen muun tavoin hurahtanut kakkujen tekemiseen. Leipoessani (ja ruokaa laittaessani) minulle on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa raaka-aineista on kotimaista.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Hunajakauraporkkanaleipä




Ylpeyteni, eli ihan itse kehittelemäni ohje, jolla tulee ainakin omaan makuun sopivia sämpylöitä tai leipiä :)

Ylijäämä kaurapuuro (jota keitetty aamulla sen verran että jää reilusti yli aamupalatarpeen)
n. 7dl maitoa
n. 1 litra hienoa porkkanaraastetta
3-4tl suolaa
2pss kuivahiivaa
0,5-1 dl hunajaa
125g voita
hiivaleipäjauhoja

Lämmitä kattilassa aamuisen kaurapuuron joukossa maito, lisää porkkanaraaste, suola ja hiiva.
Kaada seos yleiskoneeseen ja lisää hunaja.
Alusta joukkoon rasva ja jauhot ( massa saa olla aika löysää, jotta leipä/sämpylät jaksavat kohota)
Paista 225asteessa sämpylöitä n. 10min ja leipää 170asteessa n. 1h

Taikinasta tulee 36 sämpylää ja yksi iso leipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti