Tietoja minusta

Olen kahden lapsen äiti, jonka kiinnostuksen kohteet liikkuvat tällä hetkellä kotoisissa asioissa. Erityisesti minua kiinnostaa leivonta ja käsityöt, mutta talon rakennusprojektimme on herättänyt kiinnostukseni myös puutarhaa ja nikkarointia kohtaan. Leivonnassa olen monen muun tavoin hurahtanut kakkujen tekemiseen. Leipoessani (ja ruokaa laittaessani) minulle on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa raaka-aineista on kotimaista.

maanantai 9. joulukuuta 2013

Kerroskakku maatilan eläimet

 

Tämmönen oli tarjolla äitylin viiskymppisillä.. Väsyneenä kun häärää niin unohtuu helposti tuo massan värjäys.. Alin kakku piti olla pohjaväriltään vaalean sininen mutta muistin sen siinä vaiheessa kun massa oli jo kakun päällä :/

lehmän pään tein niin että sulatin 90g eli pussin väiskin kuvalla varustettuja vaahtiksia ja n. Ruokalusikallisen voita ja sotkin sen jälkeen joukkoon grammamääräisesti suurinpiirtein samanverran riisimuroja kuin mitä oli vaahtiksiakin.. Sekoittamisen jälkeen kaadoin massan leivinpaperille, jota apuna käyttäen muotoilin massasta pään ja laitoin jääkaappiin kovettumaan. Pään päällystin sokerimassalla, jonka kaulin levuksi ennen päällystämistä..

Lähetetty Windows Phonesta

2 kommenttia: