Tietoja minusta

Olen kahden lapsen äiti, jonka kiinnostuksen kohteet liikkuvat tällä hetkellä kotoisissa asioissa. Erityisesti minua kiinnostaa leivonta ja käsityöt, mutta talon rakennusprojektimme on herättänyt kiinnostukseni myös puutarhaa ja nikkarointia kohtaan. Leivonnassa olen monen muun tavoin hurahtanut kakkujen tekemiseen. Leipoessani (ja ruokaa laittaessani) minulle on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa raaka-aineista on kotimaista.

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Rouheiset porkkanasämpylät

Tämmöisiä tehtailtiin tytön kanssa viikonloppuna ja taas oli taikina omaa sovellusta samalla periaatteella kun nuo hunajakauraporkkanasämpylät. Kaurapuuron sijaan käytettiin neljänviljanpuuroa ja jauhoista osa korvattiin ruis- ja sänpyläjauhoilla. Hunajaa ei näihin tullut. Taikina jätettiin sen verran löysäksi että sämpylöiden pyörittely ei onnistunut ja siksi rosoinen ulkonäkö, mutta niinhän se oikeastaan menee että mitä löysempi taikina niin sitä parempi leipä..  Tytär (2v.) kuitenkin sai omaa sämpyläänsä (tuo taka-alalla oleva leipä) leivottua reiluilla jauhoilla ja se taisi olla pääasia. Hyviä olivat. Mun makuun sopii tuo porkkana leivässä, joka tuo kivaa makeutta myös ilman muita makeutusaineita..

Lähetetty Windows Phonesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti